smartphone al volant

Conseqüències d’utilitzar el teu Smartphone al volant

Tots sabem que és il·legal manipular qualsevol aparell mentre es condueix, i evidentment, el teu Smartphone no és cap excepció ja que, aquest gest, multiplica per quatre les teves possibilitats de tenir un accident.
Utilitza el teu Smartphone al volant multiplica per 4 les teves possibilitats de tenir un accident de trànsit. Aquesta estadística també es pot aplicar a Line, Instagram, Facebook o qualsevol altra aplicació mòbil. Si estàs conduint, no facis servir el teu ‘smartphone’.
Les distraccions al volant causen quatre de cada deu accidents de trànsit. Segons la DGT, el 2011 van perdre la vida a Espanya 904 persones per aquest motiu i 4.590 van resultar ferides de forma greu. I quin va ser el motiu més comú de distracció? El telèfon mòbil.
I és que hi ha molta gent que utilitza el mòbil mentre condueix. A Espanya el 15% dels conductors utilitza el seu ‘smartphone’ al volant. A Portugal ho fa el 21%, al Regne Unit el 21% i als Estats Units el 69%.
Enviar 1 WhatsApp és la primera distracció que comporta quasi  cinc segons d’apartar la mirada de la carretera.
Si escrius un missatge de WhatsApp mentre condueixes estàs apartant la mirada de la carretera una mitjana de 4,6 segons. Si circules a una velocitat de 90 km / h això vol dir que recorres 115 metres sense mirar la calçada. No cal que et expliquem el perillós que és això.
Utilitzar el teu ‘smartphone’ mentre condueixes no només afecta la teva atenció, sinó que a més canvia la teva forma de conduir. La DGT adverteix que després minut i mig de conversa (fins i tot amb un mans lliures) es deixen de percebre el 40% dels senyals i la velocitat mitjana baixa un 12%. El ritme cardíac s’accelera i es triga més a reaccionar.
Insistim: no facis servir el teu telèfon mòbil mentre condueixes.
Les conseqüències en forma d’una multa són de 200 euros i pèrdua de 3 punts del teu carnet.

Utilitzar el teu ‘smartphone’ al volant és perillós, però a més està prohibit. L’article 18 del Reglament General de Circulació estableix que “[…] es considera incompatible amb l’obligatòria atenció permanent a la conducció l’ús pel conductor amb el vehicle en moviment de dispositius com ara pantalles amb accés a internet, monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD […] “.
Utilitza WhatsApp, Line o qualsevol altra aplicació o parlar per telèfon mentre condueixes comporta una multa de 200 euros i una pèrdua de 3 punts del teu carnet de conduir

 

Sabem que us agrada la tecnologia i no sou res sense el vostre Smartphone però, mentre conduiu, OBLIDEU aquest dispositiu, us volem a tots!